www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Experiment – "ketobollar"

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Den här ledigheten känns lång, skön och välbehövlig på samma gång. Jag antar att jag längtar lite till att sparka igång vardagen på riktigt (jag har ju väldigt bra anledningar till det) men fram tills dess så tänker jag slappa och njuta in i det sista. Har inte gjort allt för många knop idag men jäklar vad gött det känns ändå!
Mamma kom, som jag nämnde tidigare, förbi en sväng och vi tog en promenad i ett hyfsat fint väder. Vi fick babblat på om en hel del och sådant är ju alltid bra!

Jag fixade iordning världens godaste snabbmat till mig och sambon några timmar efter att mamma åkt. Tandoorilax i ugnen med en supergod apelsinsallad med både pumpafrön, ringlad olivolja och oliver till. Det tog nog en 15 minuter att göra?! Jag menar, vem har inte tid med det? Gott, fräscht och enkelt att göra. Det är min melodi för det mesta!
Eftersom jag varit både sugen och hungrig idag så experimenterade jag fram mina alldeles egna ”ketobollar” på kvällskvisten. Har blivit inspirerad i instagramvärlden och tog ett recept som bla http://lchfingenjoren.se delat med sig utav 🙂 Men jag lade även till 20g kokosfett eftersom jag annars har svårt att få i mig detta nyttiga fett och  skippade även all form av sötning i mina ketobollar. Jag delade smeten i två och smaksatte ena halvan med lakritspulver och andra halvan med kakao och kanel. Båda två blev goda men lakritsbollarna blev farligt smarriga!
Gott och mättande. Perfekt när sötsuget sätter in, hungern inte vill ge med sig, som mellis innan träning eller ihop med kaffet på morgonen. Anytime lixom!
image

image

image

Ett svar till “Experiment – "ketobollar"”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: