Experimenterade fram gudomligt goda vaniljscones så här på årets första dag.
Dom är både gluten, socker och mejerifria! Passar perfekt till frukost, brunch, mellanmål eller kvällsfika. Smaksättningen kan du så klart variera efter eget tycke och smak. Jag kan tänka mig att det blir gott med kardemumma i eller varför inte lite hallon eller blåbär. Jag valde att ha vaniljpulver i mina därav namnet, Linas Vaniljscones.
Till dina scones (6 stycken) behöver du:
3 ägg
1 dl mandelmjölk
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
1 tsk fibrex (alt. 1 – 2 tsk fiberhusk)
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Knäck äggen i en bunke.
Tillsätt mandelmjölken och rör om.
Blanda sedan ner alla de andra ingredienserna.
Blanda runt ordentligt!
Låt degen stå i 5 – 10 minuter innan du klickar ut dina scones på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädde i mitten utav ugnen i ca 15 minuter.
Mumsigt! Härligt med nygräddat bröd. 🙂
Ja, lite lyxigt! Och det får man ju när det är ledig 😊
Lyxigt med nygräddat lite då och då 🙂