www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Jag och min axel

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Idag har jag haft morgon x 2. Jag gick up som vanligt tillsammans med min sambo (efter några år har man fått sina morgonrutiner inrutade) och så åt vi frukost, jag drack kaffe, sa hej då till sambon och gick och lade mig igen. Sedan sov jag en stund till och låg sedan och småslumrade en bra stund. Nu har jag gått upp igen och sitter i soffan med en kopp kaffe och lyssnar på julmusik. Varför tänker du? Har hon inget vettigare att göra? Jo, jag skulle egentligen haft heldag i skolan idag men jag mailade min lärare redan imorse och valde att stanna hemma. Jag och min axel. Jag har nämligen lyckats överanstränga en liten muskel i axeln som sitter ihop med bröstmuskeln. Det är både obehagligt och smärtar i vissa lägen. Jag har inte kunnat sova på axeln dom senaste två nätterna så inatt har jag vaknat varje gång jag försökt att lägga mig på min högra sida. Det betyder att min sömnkvalité dessa nätter är lika med noll så imorse kände jag mig helt förstörd.
Axeln i sin tur verkar inget bättre så idag varvar jag heat lotion med iprensalva, lite värmekudde och vila.

Som tur är var jag på massage igår hos duktiga Ninna. Den bokade jag för flera veckor sedan. Tänkte att det skulle sitta fint med en massage efter att vi haft redovisning i skolan. Smart tänkt kan jag tycka! Och tur, eftersom jag kunde fråga henne om min onda axel. Hon kollade på den direkt, klämde och kände lite och konstaterade ganska snabbt att den helt enkelt är övertränad. Så hon ordinerade vila, vila och ingen träning. Jag nämnde lite försiktigt att jag hade tänkt träna onsdag och torsdag men där fick jag ett nej. Jag kan träna resten av kroppen men inte axeln eller armen..
Så ligger det till hörni! Trodde aldrig det skulle hända att jag, Lina Petersen, skulle bli övertränad. (Det låter ju fräckare än vad det är, jag är helt enkelt bara lite klen hehe)
Så idag, förutom vila, tänkte jag passa på att plugga det sista inför årets sista tenta (!), tvätta och kanske så smått börja packa lite inför Mogán. Tänkte även ladda lite inför morgondagen då jag har en del spännande möten inbokade!

Eftersom jag åt frukost vid 6:30 imorse är det ju dags för lunch men det känns lite knepigt med tanke på att jag gick upp för bara en stund sedan..

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: