Här kommer det efterfrågade receptet på lussebullarna som jag provbakade förra veckan. Inspiration har jag hittat ifrån den härliga paleobloggen, under vårt tak men ändrade om i receptet lite grand. Dom blev riktigt goda och fick bra betyg av både mig och sambon. Mina lussebullar innehåller lite smör, så det finns säkert folk som anser att dom minsann inte alls är mejerifria så därför skriver jag redan här att JA, det är smör i, inga konstigheter.
Sedan har jag valt att söta med en 1 msk honung i detta receptet och vill man så går det utmärkt att byta ut den sötningen till någon annan variant. Istället för att speca upp här vad mitt recept innehåller och inte, så får ni det här.
Enjoy!
Vispa dina 6 ägg pösigt i en bunke.
Blanda alla de torra ingredienserna i en egen skål.
Häll sedan i det smälta saffransmöret i äggblandningen och blanda till sist i alla de torra ingredienserna. Låt degen vila en liten stund!
Forma sedan fina små lussekatter och lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. (Ett tips är att blöta händerna lite när du formar dina lussekatter, ifall degen krånglar med dig)
Grädda sedan dina lussekatter i ca 20 minuter. Håll ett öga på dom så att dom inte får för mycket färg!

Härligt att kunna baka jullussekatter utan gluten. 🙂