On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Linas Lussebullar (utan gluten, sötningsmedel och mejerier)

Publicerad den 4 december 2013 av linapetersen

Här kommer det efterfrågade receptet på lussebullarna som jag provbakade förra veckan. Inspiration har jag hittat ifrån den härliga paleobloggen, under vårt tak men ändrade om i receptet lite grand. Dom blev riktigt goda och fick bra betyg av både mig och sambon. Mina lussebullar innehåller lite smör, så det finns säkert folk som anser att dom minsann inte alls är mejerifria så därför skriver jag redan här att JA, det är smör i, inga konstigheter.
Sedan har jag valt att söta med en 1 msk honung i detta receptet och vill man så går det utmärkt att byta ut den sötningen till någon annan variant. Istället för att speca upp här vad mitt recept innehåller och inte, så får ni det här.
Enjoy!

6 ägg
1 msk ekologisk  honung
½ dl mandelmjölk
1 dl kokosmjöl
100g smält smör
1 kuvert saffran
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk 
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta smöret och honungen långsamt i en kastrull, tillsätt all saffran och rör om.
Vispa dina 6 ägg pösigt i en bunke. 
Blanda alla de torra ingredienserna i en egen skål. 
Häll sedan i det smälta saffransmöret i äggblandningen och blanda till sist i alla de torra ingredienserna. Låt degen vila en liten stund!
Forma sedan fina små lussekatter och lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. (Ett tips är att blöta händerna lite när du formar dina lussekatter, ifall degen krånglar med dig)
Grädda sedan dina lussekatter i ca 20 minuter. Håll ett öga på dom så att dom inte får för mycket färg!
2013-11-26 14.12.59
2013-11-26 14.13.53 2013-11-26 14.12.53

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Desserter & Bakning, Mejerifria tips

Inläggsnavigering

← Revbensspjäll
Pepparkaksnötter – ett litet tips till glöggen →

3 reaktioner på “Linas Lussebullar (utan gluten, sötningsmedel och mejerier)”

  1. Erikas LCHF till vardag och fest skriver:
    5 december 2013 kl. 22:38

    Härligt att kunna baka jullussekatter utan gluten. 🙂

    Svara
  2. Pingback: Samlade recept – Julgodis & bakning – www.linapetersen.se
  3. Pingback: Linas Lussebullar 2.0 (LCHF/Glutenfritt) – Recept – www.linapetersen.se

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Jag har blivit med kurs 🙌🏻 God morgon söndag 🍂 Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …