Här kommer det efterfrågade receptet på lussebullarna som jag provbakade förra veckan. Inspiration har jag hittat ifrån den härliga paleobloggen, under vårt tak men ändrade om i receptet lite grand. Dom blev riktigt goda och fick bra betyg av både mig och sambon. Mina lussebullar innehåller lite smör, så det finns säkert folk som anser att dom minsann inte alls är mejerifria så därför skriver jag redan här att JA, det är smör i, inga konstigheter.
Sedan har jag valt att söta med en 1 msk honung i detta receptet och vill man så går det utmärkt att byta ut den sötningen till någon annan variant. Istället för att speca upp här vad mitt recept innehåller och inte, så får ni det här.
Enjoy!

6 ägg
1 msk ekologisk  honung
½ dl mandelmjölk
1 dl kokosmjöl
100g smält smör
1 kuvert saffran
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk 
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta smöret och honungen långsamt i en kastrull, tillsätt all saffran och rör om.
Vispa dina 6 ägg pösigt i en bunke. 
Blanda alla de torra ingredienserna i en egen skål. 
Häll sedan i det smälta saffransmöret i äggblandningen och blanda till sist i alla de torra ingredienserna. Låt degen vila en liten stund!
Forma sedan fina små lussekatter och lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. (Ett tips är att blöta händerna lite när du formar dina lussekatter, ifall degen krånglar med dig)
Grädda sedan dina lussekatter i ca 20 minuter. Håll ett öga på dom så att dom inte får för mycket färg!
2013-11-26 14.12.59
2013-11-26 14.13.53 2013-11-26 14.12.53

Du kanske också gillar …

3 kommentarer

  1. Härligt att kunna baka jullussekatter utan gluten. 🙂

  2. […] Lussekatter som passar för både LCHF:are och paleoiter  […]

  3. […] har redan ett smarrigt recept på lussebullar, här på bloggen, som både går att anpassa efter lchf och paleo. Men, ni som känner mig vet att […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: