Komponerade ihop en riktigt god fisksoppa, på en höft, lite tidigare idag. Den blev riktigt hyllad utav sambon (jag gillade den också så klart) och jag kom på att ska jag lyckas göra den fler gånger är det bäst att jag skriver ner hur jag gjorde. För saker jag höftar fram i köket har en tendens att glömmas bort, nästa gång jag står där vid spisen. Så här delar jag med mig utav receptet på min smarriga fisksoppa. Enjoy!
4-5 morötter
1 gul lök
1 stor pressad vitlök
500 g finkrossade tomater
ca 1 liter vatten
2 lax filéer
2-3 torskfiléer
1 liten förpackning frysta räkor
Grönsaksbuljong
Oregano
Timjan
Basilika
Cayennepeppar
Salt och vitpeppar
Jag började med att skala och dela morötterna i slantar. Fräste dessa tillsammans med alla kryddorna i lite olja, i en stor kastrull.
Delade den gula löken grovt och lät den fräsa ihop med morötterna, kryddorna samt den pressade vitlöken.
Lät allting fräsa en stund och hällde sedan på krossade tomater samt vatten.
Smakade av med lite mer kryddor och hade i lite grönsaksbuljong. Lät soppan sjuda upp.
Tillsatte till sist fisken som fått tina under dagen och blivit delad i tärningar. Lät den få sjuda med soppan i några minuter och lade sedan i räkorna.
Lägg i räkorna strax innan servering. Ligger dom i för länge blir dom lätt sega!
Efter att soppan fått stå och gotta till sig, tillsammans med alla ingredienser, hällde jag upp varsin stor skål till mig och sambon och sedan sörplade vi soppa så det stod härliga till.
Vi åt också varsin brödskiva till. Otroligt gott!
2 svar till “Linas fisksoppa – Recept (Gluten- & mejerifri)”
Smarrigt! Fisksoppa är riktigt gott. Tyvärr gör jag soppa alldeles för sällan.
Ja, supergott! Sa precis samma sak till sambon igår. Jag gör det alldeles för sällan!