www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Pytt med svartkål – recept

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Igår testade vi svartkål för första gången. Varken jag eller sambon hade tidigare varken smakat eller sett kålsorten som alltså heter svartkål. Den är, trots namnet, inte svart utan mörkgrön. Så vad namnet kommer ifrån vet jag inte men det är alltid kul att testa något nytt så jag trollade fram en middag på ca 10 minuter. Det är alltså snabbmat vi snackar om!

Vi ansade brysselkål och delade dessa mitt itu. Stekte dom först ihop med lite smör och pressad vitlök. Tillsatte strimlad bacon och fräste detta på ganska hög värme i stekpannan. lade sedan till den strimlade svartkålen lite i taget eftersom den tar mycket plats men krymper då den steks, precis som färsk spenat. 
Kryddade det hela med svartpeppar och cayennepeppar. Inget salt, det fick den strimlade baconen stå för.

Busenkelt och jättegott!
2013-11-06 18.40.05

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: