Igår testade vi svartkål för första gången. Varken jag eller sambon hade tidigare varken smakat eller sett kålsorten som alltså heter svartkål. Den är, trots namnet, inte svart utan mörkgrön. Så vad namnet kommer ifrån vet jag inte men det är alltid kul att testa något nytt så jag trollade fram en middag på ca 10 minuter. Det är alltså snabbmat vi snackar om!

Vi ansade brysselkål och delade dessa mitt itu. Stekte dom först ihop med lite smör och pressad vitlök. Tillsatte strimlad bacon och fräste detta på ganska hög värme i stekpannan. lade sedan till den strimlade svartkålen lite i taget eftersom den tar mycket plats men krymper då den steks, precis som färsk spenat. 
Kryddade det hela med svartpeppar och cayennepeppar. Inget salt, det fick den strimlade baconen stå för.

Busenkelt och jättegott!
2013-11-06 18.40.05

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: