Jag har redan tagit helg och det är jag riktigt glad över. Man är väl alltid glad när man helg tidigt men detta är en helg som jag sett fram emot ganska länge. Imorgon åker nämligen jag och sambon iväg för en weekend i Södertälje/Stockholm med bla spa och relax inbokat på schemat. Och en grå och ruskig helg som denna passar ju det perfekt! Det ska bli riktigt mysigt och jag längtar ihjäl mig efter att få glida ner i en varm jaccuzzi och göra absolut ingenting. Att det sedan väntar två dagar med hotellfrukost gör ju inte att jag längtar mindre precis. Det är ju satans gott med hotellfrukost! Så därför, kära vänner, är jag riktigt glad över att helgen redan är här.
Men vi firar inte riktigt än. Det är en ganska strikt start på denna ljuvliga helg, kostmässigt. Jag har nämligen min 2:a fastedag idag vilket betyder att jag endast kommer att kalasa på 500 kcal. Inte så festligt kanske men det funkar riktigt bra!

Jaha, tänker du, ska hon prova ännu en diet (upplägg) nu? Och på den tanken vill jag svara både ja och nej.  Jag har ju kört periodisk fasta, 16:8, ganska så länge och blivit riktigt bekväm med det. Det passar mig jättebra att fasta och jag är fortfarande så förvånad över hur bra jag kan må under själva fastan. Jag hade, eller har fortfarande, någon bild av att man ska hålla på att dö och nästan tvina bort vid fastan för att man inte får någon mat. Ibland har man (läs jag) till och med ätit i förebyggande syfte.. Men vet ni vad? Jag dör inte under fastan och jag tvinar verkligen inte bort. Jag mår bra under fastan, är klar i huvudet under fastan och har en jäkla energi under fastan. Det är häftigt tycker jag!
Och eftersom jag är en nyfiken tjej så har jag tänkt att prova ett annat upplägg, bara för att jag vill se vad som händer med mig och just min kropp. Jag smygprovade lite i somras men tycker inte det räknas eftersom jag snabbt som attan gick tillbaka till mitt vanliga upplägg och fastade enligt 16:8.
Så alldeles för en liten stund sedan åt jag mitt första mål mat för idag. En otroligt enkel och lättfixad måltid som slank ner utan några problem. Lite senare ikväll blir det en lättare middag och resten utav dygnet får kroppen, magen och allt annat vila. Imorgon äter jag precis som vanligt. En lågkolhydratskost som jag mår bra utav!
2013-10-31 14.08.41

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: