Igår provade jag något nytt, något helt nytt. Jag bakade mitt livs första mejerifria bröd och både jag och sambon blev oerhört förvånade över hur jäkla gott det var! Det slog en massa andra brödrecept med hästlängder men jag kan ju inte låta bli att tänka på hur man skulle kunna göra om det, bara lite, lite granna. Jag är en sån där som inte gillar brödkryddor så dom skippade jag direkt och lade istället till lite malen kardemumma. Och nästa gång jag bakar det, för det här ska bakas massa fler gånger, tänkte jag prova att byta ut en del utav mandelmjölet mot pofiber. Det är lite lättare att få brödet luftigt då, tycker jag 🙂
Originalreceptet hittade jag på den mysiga paleobloggen, undervårttak, som Jenny och Magnus ligger bakom. Inne hos dom hittar du också massa andra smarriga paleorecept i Paleoskafferiet. In och kika vetja!

Igår gjorde jag brödet så här:

4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
5 msk fiberhusk
½ dl linfrö
2 tsk bakpulver
½ tsk malen kardemumma
2 dl finriven morot (ca 2 små morötter)
 6 ägg
2 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader
Skala och riv morötterna fint
Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt vattnet
Blanda samman de torra ingredienserna i en egen skål, glöm inte kardemumman
Vispa försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen, krama ur vätskan ur morötterna lite lätt och blanda till sist ner dom i degen.
Tryck ut degen, med hjälp av händerna, i en långpanna klädd i bakplåtspapper.
”picka” sedan hela degen med en gaffel och i ca 20-25 minuter. Låt brödet få en fin färg!
20131023_192440

Du kanske också gillar …

4 kommentarer

 1. Tack Lina för ett fint inlägg 🙂

  Vad roligt att ni tyckte om Paleobrödet! Nästa gång det bakas morotsbröd här ”Under vårt tak” ska vi absolut testa att smaksätta med kardemumma.

  Tack för dina fina ord och din länkning till oss 🙂

  Ha en underbar helg!

  Kram Jenny & Magnus

  1. Hej och vad roligt att ni kikade in hos mig 🙂
   Ja, med lite kardemumma i blev det supergott. Varsågoda hörni! Tycker det är självklart att man länkar när man lånar recept så där 🙂
   Tusen tack! Kommentarer som eran gör en glad!
   Trevlig helg på er

 2. […] snackat om det, tillbaka till maten 😉 haha Jag bakade ett utav mina favoritbröd igår nämligen morotsbröd i långpanna så det blev dagens frukost/brunch med lite goda pålägg på. Ett kokt ägg till så var […]

 3. […] av mina absoluta favoritbröd att baka är ”Morotsbröd i långpanna” Igår bakade jag efter det receptet men skippade riven morot och linfrön. Istället hade jag i […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: