Igår blev det våfflor till ”middag” och idag blev det pannkakor till frukost. Använde mig utav samma recept båda gångerna och trollade fram riktigt goda ting.
Eftersom jag själv försöker hålla nere på mejerierna och inte hade något mandelmjöl i skafferiet så fick det bli ett litet experiment med smeten igår. Älskar när experiment blir bra redan första gången!

Till ca 7 våfflor använde jag:
4 ägg
2 dl mandelmjölk (går så klart att använda vanlig mjölk eller grädde om man vill det)
3 msk kokosmjöl
½ msk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver (hoppar över bakpulvret vid pannkakor ej vid våfflor)
50g smält smör (går att utesluta)

Vispa ihop ägg och vätska i en bunke.
Tillsätt vaniljpulver, bakpulver, kokosmjöl och fiberhusk. Rör ner det smälta smöret.
Låt smeten vila i 5 minuter innan du sätter igång.
Blir smeten för tjock framåt stekningen så kan du med fördel vispa i lite mer vätska för att göra den tunnare. Det är fiberhusken som gör att smeten blir tjockare med tiden.
Gör du våfflor är det bra att smeta ut smeten i järnet med hjälp utav tex en slickepott eftersom smeten är lite ”tjockare” än smet gjord på vetemjöl.
Kör hårt! 🙂

image

image

Du kanske också gillar …

8 kommentarer

  1. […] men det är definitivt värt det! Pannkaksbrunch med andra ord. Jag använde mig utav mitt egna recept på mejeri och glutenfria pannkakor. Det mejerifria spåret höll inte enda ut eftersom vi valde att klicka på lite grädde. Min sambo […]

  2. […] Så efter kaffe på balkongen så ställde jag mig och stekte pannkakor. Favoritreceptet är mina mejerifria pannkakor men det känns lite tokigt att kalla det för mejerifritt när vi klickar på vispad grädde då […]

  3. […] Det är fan livskvalité det! Jag kräver inte så mycket mer än en kall pannkaka, haha. Receptet på favoritpannkakorna, som också går alldeles utmärkt att göra våfflor utav, hittar n… […]

  4. […] Favoritreceptet på pannkakor hittar ni här. Det är så enkelt och det gillar jag. Oftast kommer jag på att jag är sugen på pannkakor redan efter att jag blivit hungrig och då gäller det att de går undan. Till mina pannkisar hade jag hallon, vispad grädde, rostade kokoschips och lite hasselnötssmör. Himla gott! Men jag hade bara allt det där på en pannkaka. Dom andra pannkakorna blev uppätna med enbart hallon och grädde, godast så. […]

  5. […] att anpassa beroende på om du vill äta mejerifritt eller inte. Allt som oftast gör jag dessa mejeri och glutenfria pannkakorna men ”förstör” det mejerifria genom att klicka på vispad grädde, hallon och kanel. […]

  6. […] Alltså, det sitter då aldrig fel med en pannkaksfrukost😀 Jag har sedan ett tag tillbaka fastnat för ett av mina pannkaksrecept och det är de jag använder mig av varje gång jag ska steka pannkakor. Brukar ibland göra dubbel sats och ha kalla pannkakor i kylen. Perfekt som mellis! Receptet till pannkakorna som också går att göra våfflor av, hittar ni här! […]

  7. Nötfria pannkakor.. med kokosnöt o mandel 🙃

    1. Hej Maja, jag kan inte se någonstans att jag skrivit att pannkakorna är nötfria. Dock är ju inte kokosnöt en nöt så det mjölet brukar ju funka fint för nötallergiker och i receptet föreslår jag att man kan byta ut mandelmjölken. Så blir det ju nötfritt 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: