www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Formfranska (rostbröd) LCHF/Glutenfritt

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Här kommer receptet på rostbrödet som några utav er efterfrågat!
Jag hittade det för ett tag sedan hos Åse på 56kilo.se och har velat prova det ett bra tag så i samband med vår nya brödrost blev det äntligen av. Vanligtvis brukar jag ofta ändra och dona med nya receptcmen det här brödet bakade jag direkt efter receptet (förutom att jag toppade med sesamfrön också) och det blev riktigt bra!

4dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125g smör
5 dl fet yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen pösigt i en bunke och blanda sedan det torra ingredienserna i en skål för sig.
Vispa ner det smälta smöret och yoghurten i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om väl.
Klicka sedan i degen i en smörjd brödform (jag klär alltid min med bakplåtspapper).
Strö över med lite vallmofrön och sesamfrön och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

Tips från Åses recept: Jag kollade innertempen på mitt bröd. Vid 90 grader är det klart.
Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en stund.

image

image

5 svar till “Formfranska (rostbröd) LCHF/Glutenfritt”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: