On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Formfranska (rostbröd) LCHF/Glutenfritt

Publicerad den 8 oktober 2013 av linapetersen

Här kommer receptet på rostbrödet som några utav er efterfrågat!
Jag hittade det för ett tag sedan hos Åse på 56kilo.se och har velat prova det ett bra tag så i samband med vår nya brödrost blev det äntligen av. Vanligtvis brukar jag ofta ändra och dona med nya receptcmen det här brödet bakade jag direkt efter receptet (förutom att jag toppade med sesamfrön också) och det blev riktigt bra!

4dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125g smör
5 dl fet yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen pösigt i en bunke och blanda sedan det torra ingredienserna i en skål för sig.
Vispa ner det smälta smöret och yoghurten i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om väl.
Klicka sedan i degen i en smörjd brödform (jag klär alltid min med bakplåtspapper).
Strö över med lite vallmofrön och sesamfrön och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

Tips från Åses recept: Jag kollade innertempen på mitt bröd. Vid 90 grader är det klart.
Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en stund.

image

image

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Desserter & Bakning

Inläggsnavigering

← Rostbröd och "bara nödvändiga saker förstås"
Blickar framåt →

5 reaktioner på “Formfranska (rostbröd) LCHF/Glutenfritt”

  1. MaddeEklund skriver:
    8 oktober 2013 kl. 22:07

    Tack för receptet! Ska testa det snart! 🙂
    Mvh Madde

    Svara
    1. linapetersen skriver:
      8 oktober 2013 kl. 22:13

      Varsågod vännen! Det tycker jag minsann, det var riktigt gott med lite rostbröd.

      Svara
  2. Pingback: Rostbröd (glutenfritt och lchf) | Lina Petersen
  3. Pingback: Hitta i lågkolhydratsdjungeln – Mandelmjöl – www.linapetersen.se
  4. Pingback: Samlade brödrecept -Glutenfritt/LCHF/Paleo – www.linapetersen.se

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Polarhunden i sitt naturliga habitat ❄️❄️❄️ Hemmavid ♥️ När morgonkaffet smakar gott igen - då vet man att man är ute på andra sidan av sjukstugan ☕️ God morgon måndag ☕️ Kom hem till ett vinterlandskap efter några välbehövliga och mysig dagar uppe i Göteborg ❄️ Väldigt kallt men väldigt mysigt med julmarknad på fantastiska @bruketiwiared idag 🌲 Det har varit ganska tyst från mig här de senaste. Men på insidan, har det varit allt annat än tyst och lugnt 🤯 God morgon ☕️ Jag gillar verkligen frukostmat så när jag kör periodisk fasta är det inte alls ovanligt att jag äter frukost till lunch 🙌🏻

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema