Här kommer receptet på rostbrödet som några utav er efterfrågat!
Jag hittade det för ett tag sedan hos Åse på 56kilo.se och har velat prova det ett bra tag så i samband med vår nya brödrost blev det äntligen av. Vanligtvis brukar jag ofta ändra och dona med nya receptcmen det här brödet bakade jag direkt efter receptet (förutom att jag toppade med sesamfrön också) och det blev riktigt bra!
4dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125g smör
5 dl fet yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen pösigt i en bunke och blanda sedan det torra ingredienserna i en skål för sig.
Vispa ner det smälta smöret och yoghurten i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om väl.
Klicka sedan i degen i en smörjd brödform (jag klär alltid min med bakplåtspapper).
Strö över med lite vallmofrön och sesamfrön och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Tips från Åses recept: Jag kollade innertempen på mitt bröd. Vid 90 grader är det klart.
Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en stund.
5 svar till “Formfranska (rostbröd) LCHF/Glutenfritt”
Tack för receptet! Ska testa det snart! 🙂
Mvh Madde
Varsågod vännen! Det tycker jag minsann, det var riktigt gott med lite rostbröd.
[…] på denna formfranska/rostbröd hittar du här. Det är enkelt att svänga ihop och är supergott att rosta och att äta o-rostat så att säga […]
[…] pajskal och både när jag bakar söta bröd och mer matiga bröd. Jag använder det till frallor, limpor, pannkakor, som panering på kycklingfilé och så vidare och så vidare. Det är alltså ett mjöl […]
[…] Formfranska/Rostbröd Linas stekpannebröd med rostade sesamfrön Frukostfrallor Lätt ostplätt Nötbröd Bästa LCHF-frallorna Morotsbröd i långpanna […]