www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Hitta i lågkolhydratsdjungeln – Kokosmjöl

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Aman Prana, jag gillar det namnet och jag gillar även deras ekologiska kokosmjöl som är en basvara i vårt skafferi här hemma. Jag använder kokosmjölet till lite allt möjligt men det får för det mesta agera mjöl i mina bröd och frallor.
Kokosmjöl är otroligt drygt och luktar helt gudomligt gott, tycker jag personligen. Jag beställer allt som oftast mitt mjöl ifrån bodystore.com och där skriver dom så här om just Aman Pranas kokosmjöl:

”Kokosnötsmjöl innehåller inget gluten, ingen fytinsyra, ingen cyanid och mycket få kolhydrater. Kokosnötsmjöl innehåller 20% protein, inbegripet de åtta grundläggande proteinerna och nyttiga MCT-fetter (medellånga fett-syror) som förbättrar mineralintaget. Kokosnötsmjöl innehåller även 40 till 50% färre kalorier än annat mjöl.”

Jag gillar att det är ekologiskt och att det går att använda i allt ifrån bröd, frallor och muffins till pannkakor, omelett och kladdkaka. 🙂

Näringsvärde per 100g:

Energi 1340kj 
320kcal
Fett 11,8g
Varav mättat fett 10.9g
kolhydrater 8,9g (jag lyckas nästan alltid få tag i mjölet som ligger på 4g kolhydrater per 100g)
varav sockerarter 8,6g
Fiber 50,5g
lösliga 4,1g
varav olösliga 46,4g
Proteiner 19,3g
salt 0,15g

 

OBS! Näringsvärdet kan variera mellan olika batchar beroende på de olika skördarna. Eftersom det är en naturlig produkt är värdena ovan riktgivande.

Ett svar till “Hitta i lågkolhydratsdjungeln – Kokosmjöl”

  1. Jag köper också alltid Aman Prana. Sist jag handlade på Bodystore fick jag tag i den med mer kolhydrater i (ca 8 g/100 g) och den betedde sig inte alls som den med 4 g. Nu beställer jag på LCHF-butiken eller LCHF-klubben, de har den med 4 g kolhydrater.

    Absolut det bästa kokosnötsmjölet. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: