Efter att ha fastat i lite mer än 25 timmar kände jag att det var dags för lite middag. Inget daltande med kalorier utan en ren lågkolhydrats måltid. Och vi kan väl säga att den satt som ett smäck!
Det har gått riktigt bra idag. Min första dag med 5:2-fasta. Jag har vägt och räknat varenda liten kalori och jag har lyckats att hålla mig till 500 kcal nästan på pricken. Inte illa för en som aldrig räknat kalorier i hela sitt liv!
På tal om middag så var jag inte helt 100 på om jag skulle äta middag eller inte efter mina 24 timmar men under kvällen har jag både haft huvudvärk och känt mig lite yr så för att inte tortera kroppen helt utan faktiskt lyssna på mina signaler så blev det middag efter 25 timmar.
Så, vad har jag ätit under mitt fastedygn?
Jag åt ju middag som vanligt igår kl 19 och efter det blev det en lång period utan mat, då kroppen helt enkelt får vila. Jag drack kaffe imorse, precis som vanligt och tyckte inte det var någon större skillnad mot hur det brukar se ut för mig på morgonen.
Preppade dock en matlåda med vågen samt miniräknaren i högsta hugg  och det hör ju inte till vanligheterna direkt. Jag vägde upp en sallad med räkor som fick bli lunch och ett mellanmål bestående av 100g keso och 20g grönt äpple, toppat med lite kanel. Det mellanmålet åt jag vid 14:30 på jobbet och det var riktigt gott och välbehövligt eftersom lunchen inte ens mättade lite 😉

Senare under eftermiddagen fick jag i mig en portion gröt med mandelmjölk, kanel och till det ett kokt ägg och en god kopp kaffe.
Avslutade hela kalasdagen (ironin flödar…) med en halv grapefrukt. Thats it!
Vet inte om jag lyckas få in en fastedag till denna veckan. Det rekommenderas att inte köra två sådana här fastedagar i rad. Om inte så blir det en 6:1-diet denna veckan!

Imorgon ska jag ut och äta grillbuffé med kollegorna, dom få som fortfarande inte gått på semester och det ska bli riktigt gott. Älskar att man kan plocka precis det man själv är sugen på och vill ha.
DSCF3074

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: