Ingen har väl missat dieten som är på allas läppar? Ja, jag menar 5:2 dieten som är en variant utav periodisk fasta som både jag och min sambo kör och trivs väldigt bra med.
Sambons periodiska fasta går till under väldigt lugna förhållanden. Medan jag själv kör periodisk fasta i stort sett hela tiden. Efter min 9 veckors period tidigare i våras så har jag fastnat och tänker inte längre på att jag fastar. Kroppen och jag trivs oroligt bra och jag har hittat en balans som passar mig! Det skall också tilläggas att det är den periodiska fastan som har gett min viktnedgång en kick i rätt riktning och jag har fått en otrolig kontroll inte bara på min hunger utan också på min mättnadskänsla. Häftigt att kroppen ger respons, tycker jag.

Och nu är ju inte jag den som är den utan jag tänkte minsann prova att köra lite 5:2 – fasta. För er som inte hängt med i diverse sociala medier så innebär 5:2 att man äter ”som vanligt” 5 dagar i veckan och fastar 2 dagar i veckan. På dina fastedagar får du som kvinna äta max 500 kcal (600 kcal som man) under dina 24 timmar. Ganska enkelt egentligen och är inte långt ifrån så som jag äter och lever nu.

Jag tänker inte ta detta på någon vetenskaplig nivå alls utan vill bara dela med mig utav mina egna tankar och det upplägg som jag kokat ihop åt mig själv.
2 dygn i veckan fastar jag i 24h och har då ett matintag på ungefär 500 kcal. Jag ska alltså räkna kalorier för första gången i mitt liv!.. Dessa dagar tänker jag inte lägga lika stort fokus på kolhydrater som jag annars gör utan här är det 500 kcal som gäller. Fortfarande ren och bra mat! Inga större tokigheter 🙂
De andra dagarna äter jag som vanligt. En blandad lågkolhydratskost med inspiration ifrån olika håll. Tänkte försöka skära ner på mejeriprodukterna igen eftersom jag helt enkelt mådde så himla bra då jag gjorde det sist. Inte skippa dom helt men skära ner.

Låter det som en plan tro? Jag tycker det ska bli roligt. Jag har kommit till det stadiet då jag tycker det är kul att prova nya saker och se hur kroppen reagerar.
Så jag gör detta eftersom jag trivts otroligt bra med min 16/8 fasta och för att jag är nyfiken och vill prova! 🙂

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: