Senaste numret utav Topp Hälsa bjöd på ett uppslag om raw-food och en del smarriga recept. Jag provade att göra en broccolisallad idag till middagen och den blev riktigt god. Lätt att göra och den kändes riktigt somrig och fräsch. Kan tänka mig att den passar till allt möjligt ifrån grillen, ugnen eller stekpannan.
Jag gjorde laxfiléer i ugnen till och stekte en bit saganaki-ost som jag fastnat totalt för.

1 färsk broccolibukett
1 påse färsk bladspenat (ca 70g)
2-3 avokado
½ gurka
2 dl groddar (jag hade Alfalfagroddar)
4-5 msk olivolja
Flingsalt
BBQ-krydda

Börja med att dela broccolin i mindre bitar. Skölj den noga och lägg den sedan för att marineras tillsammans med olivoljan, flingsaltet och BBQ-kryddan. Låt stå en stund!
Under tiden kan du skölja och dela de andra grönsakerna i valfria bitar.
Blanda sedan samman allting och servera!
DSCF3069DSCF3071

Du kanske också gillar …

1 kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: