Jag är riktigt svag för thaimat. Men vet att det allt som oftast är fullt av socker i den typen utav mat och vi ska inte tala om kolhydratnivåerna på ris och nudlar som man oftast äter till..
Men att laga egen thaimat eller rätter inspirerade utav det asiatiska köket är inte så svårt som man kan tro. Det går oftast ganska snabbt att slänga ihop något och det flesta råvarorna hittar du i din vanliga mataffär. Idag gjorde jag just detta. Svängde ihop en rätt inspirerad utav det asiatiska köket och jäklar vad gott det blev!
Fried rice (utan rice 🙂 )
500g stekfläsk eller annat kött som du strimlar runt
450g wokgrönsaker av olika slag
1 vitlöksklyfta
4 ägg
Curry
Koriander
Chili
Vitpeppar
Soja
Börja med att strimla köttet och stek detta i lite smör eller olja i en stor panna. Låt det fräsa en stund tills det fått fin färg.
Krydda med vitpeppar och pressa över vitlöken.
Tillsätt resten av kryddorna efter smak (vänta med sojan).
Häll i wokgrönsakerna, frysta eller färska spelar ingen roll. Låt det steka en stund.
Tillsätta soja efter smak och rör runt.
När wokgrönsakerna och köttet fått fin färg knäcker du 4 ägg rakt ner i pannan.
Rör runt och stek på svag värme tills äggen blivit vita.
Klart!
Ett svar till “Fried rice (utan rice) – Paleo/LCHF”
[…] rice ). Det är väldans gott och den går alltså inte snabbt att svänga ihop, utan mega-snabbt. Receptet hittar du här, testa vet […]