Nu börjar det dra ihop sig hörni! Imorgon kommer den nya kylen, frysen och fläkten = tjiho! Jag riktigt längtar efter att få flytta över varorna ifrån den gamla kylen och frysen till dom nya, snygga, rostfria pjäserna. Eftersom dom levereras imorgon betyder det att vi kan fortsätta med renoveringen och fortsätta jobba med det som återstår. Det är ju så många bitar som ska falla på plats när man gör en sån här stor renovering och dessa två veckor som nyss passerat har tyvärr varit veckor då allting stått till. Därför har det dragit ut på tiden!
Och under den här tiden har jag fått fundera på rätter och mat som går att laga i ugnen, enbart.
Det kändes jättejobbigt i början och jag tappade allt vad motivation heter när det kom till matlagning. Tills jag nu insett att vår nya, snygga (ja, allt i vårt nya kök är snyggt!) är hur grym som helst och har en hel del funktioner som vår gamla ugn saknar.
Så, jag kan i princip laga vad som helst! Idag blir det falukorv i ugn med tomat, ost och dijonsenap. Imorgon tänkte jag göra tacos. För visst kan man fixa köttfärsen i ugnen 😉
Sedan kläckte min sambo den briljanta idén om att göra en god stek. DÅ om nån gång använder man ju ugnen!
Så det här med matlagning känns inte längre lika jobbigt. På söndag kommer det framför allt inte att kännas jobbigt då vi förhoppningsvis (vågar inte hoppas för mycket) kommit en bra bit med köket och kan börja flytta in alla saker och börja bo in oss. Glada nyheter en grå torsdag som denna med andra ord!

Förresten var jag och fikade med Pernilla igår efter jobbet. Otroligt kul att ses och tiden gick på tok för snabbt! Vi hade en hel del att babbla om så det är tur att skolan börjar snart så att vi ses lite mer.
Har för övrigt fått vårt nya schema inför höstterminen och har precis varit en redig tös och skickat in ansökan till csn. Ordning och reda vetni!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: