Kom precis hem ifrån jobbet och tänkte pusta ut en stund framför datorn, tillsammans med en kopp kaffe. Nu för tiden sitter det väldigt fint med en kopp kaffe på eftermiddagen, när jag kommit hem ifrån jobbet. Kaffet på jobbet är nämligen ingenting att hänga i granen, direkt. Så mina kafferutiner håller hus här hemma.
När jag samlat lite ny energi här vid datorn tänkte jag ta tag i lite matlagning. Det har varit otroligt dåligt med det de senaste veckorna och det är ju inte så konstigt eftersom vi håller på att renovera köket. Men det har slagit mig att vår nya, snygga ugn, faktiskt är inkopplad provisoriskt och att det går alldeles utmärkt att laga mat i den. Det är väl det att tiden inte riktigt funnits till. Det har varit full rulle, från morgon till kväll, den senaste perioden. Så det är först nu jag börjat reflektera över matlagning och hur mycket jag saknar det. Eller så är jag helt enkelt bara trött på att äta fryst lax och fryst broccoli, uppvärmt i micron dag ut och dag in till lunch på jobbet. Till middag på kvällarna har det oftast blivit kokt ägg, makrillfilé eller något annat som gått snabbt och lätt. Det har funkat otroligt smidigt! Och än är jag fortfarande inte så sugen på att laga mat i ett halvfärdigt kök.
Men i slutet mot denna veckan kommer äntligen vår nya kyl, frys och fläkt. Det som tyvärr blivit lite fel vid köksleveransen blir utbytt utav en snickare ifrån HTH på torsdag och till helgen kommer vår egna snickare i familjen och hjälper oss att få klart det sista! Sedan är det elektrikern som ska komma en sista gång och efter det har vi ett komplett kök! Halleluja!
Dock saknas det fortfarande tapeter då men det är något vi valt att spara till sist, medvetet.

Hur som helst, kök eller inte kök, jag tänkte göra rostad blomkål i ugnen (det är ju så fruktansvärt gott) och till det tänkte jag ha någon form utav kyckling. Kanske en smarrig gratäng?
Med lite mat i magen orkar jag nog fortsätta pyssla här hemma lite. Det blir ju så fint! 🙂

Jag har förresten kommit till det stadiet i hela renoveringsprocessen att jag tycker att allt slit är så värt!

Du kanske också gillar …

Kommentera

%d bloggare gillar detta: