Helenas goda bröd (ifrån Mat & Hälsa)

Det här brödet hamnar utan tvekan på min topplista över lågkolhydratsbröd/LCHFbröd/glutenfriabröd eller vad man nu vill kalla det. Så fruktansvärt gott!
Kul att använda både hassel, kokos och mandelmjöl i ett och samma bröd. Prova!

1 stor limpa

2 ½ dl mandelmjöl
2 ½ dl hasselnötsmjöl
2 dl kokosnötsmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
½ dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt, knappt
6 ägg
100 g philadelphia
2 dl creme fraiche
1 dl kokosfett eller 100 g smör
1 dl grädde

• Sätt ugnen på 170 grader • Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en rejäl skål • Blanda ihop resterande ingredienser med en mixerstav eller elvisp • Rör ihop allting och häll smeten i en brödform som är klädd med bakplåtspapper • Strö över lite sesamfrön eller solrosfrön • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
IMG_20130418_214954

En kommentar till “Helenas goda bröd (ifrån Mat & Hälsa)”

  1. Jag hade också sett brödet i tidningen och bakade det idag, men ser nu när jag tittar på receptet att jag glömde ha i creme fracihe… haha inte konstigt att jag tyckte smeten var lite ”fast”. 🙂 Har inte smakat än, hoppas att det är gott ändå.

Kommentera