Kladdkaka med jordnötssmör – recept

Efterrätternas efterrätt avslutade vår lördagsmiddag igår. Herrejesus vad gott det var! Kladdkaka med jordnötssmör och vi har Lisa att tacka för grundreceptet. Jag tänkte dela med mig utav receptet (har gjort lite små justeringar) för det här bara måste ni prova. Det är en löjligt god efterrätt som jag tror faller de flesta i smaken. Choklad och jordnötter är en vinnande kombination.

Kladdkaka med jordnötssmör

50 g smör
50 g mörk choklad
1 ägg
3 msk Stevia strö
1 krm vaniljpulver
Ca 15 g creme fraiche
Jordnötssmör (utan socker)

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Under tiden, vispa lite lätt ihop ägg, sötning, vaniljpulver och creme fraiche till en smet.
Häll i chokladsmeten i äggsmeten och vispa samman.
Portionera upp i  små pajformar och klicka i jordnötssmöret. Dra försiktigt igenom jordnötssmöret och chokladsmeten så att det blir ett fint mönster.
Grädda i ugnen på 175 grader, i ca 6 minuter. Ställ i kylen och låt stelna.
Supergott med en klick vispad grädde till!
DSCF2949 DSCF2947 DSCF2948

Kommentera