Tandoorilax med myntasås

Åse fortsätter att inspirera och under påskhelgen provade jag att göra tandoorilax med myntasås efter receptet i hennes kokbok. Det blev riktigt gott och gick hem hos hela familjen. Hade bla denna rätt på buffén jag bjöd familjen på i fredags, lyckat!
Gjorde den igår igen och kan ni tänka er, den blev lika god igen 😉
Så här får ni receptet, den är värd att testa!

Tandoorilax

4 laxfiléer
½ dl matyoghurt
3 msk tandoorikrydda

Låt laxen tina långsamt om den inte är färsk och dela vardera filé i 2-3 bitar.
Blanda samman yoghurten med kryddan och lägg laxen i blandningen för att marineras en stund.
Under tiden kan du göra myntasåsen.

Myntasås

3 dl matyoghurt (jag använder turkisk)
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad färsk mynta
salt, peppar och lite honung för den som vill

Banda samman alla ingredienserna och låt såsen stå och gotta till sig en stund.
Igår hade vi gräddstekt vitkål, stekt halloumiost och paprika till vår tandoorilax. Jättegott!
DSCF2934DSCF2936

Kommentera