Husmanskost när den är som bäst!
Middagen igår var löjligt god och tog inte allt för lång tid att tillaga. Tanken var att det skulle bli köttbullar men jag tycker det tar på tok för lång tid att stå och rulla och rulla och rulla så jag gjorde biffar istället. Minst lika gott! Till mina pannbiffar gjorde jag en god gräddsås, blomkålsmos och provade för första gången grönsaken bellaverde som är en korsning utav broccoli och sparris. Den var god! Inspirationen kom ifrån Åses grymma kokbok.

Pannbiffar med blomkålsmos och gräddsås

500g köttfärs
1 liten gul lök
1 ägg
½ dl pofiber
1 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
svartpeppar

Låt pofiber svälla tillsammans med grädde och kalvfond i en bunke.
Finhacka löken, ordentligt 😉
Blanda sedan i alla ingredienserna och forma dina biffar.
Stek sedan dina biffar på båda sidor så att dom får fin färg utan att bli helt färdiga. Lägg allt eftersom biffarna i en ugnsform och stek klart i ugnen i 175 grader medan du under tiden gör såsen och steker klart biffarna.

Gräddsås

3 dl grädde
1 dl vatten
1 msk soja
1 msk kalvfond

Koka upp grädde och vatten med smaksättarna och låt koka ihop under 5 minuter, på svag värme.
Servera med blomkålsmos och lingon, om du vill.
wpid-IMG_20130401_204345.jpg

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: