On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Pannbiff med blomkålsmos och gräddsås

Publicerad den 2 april 2013 av linapetersen

Husmanskost när den är som bäst!
Middagen igår var löjligt god och tog inte allt för lång tid att tillaga. Tanken var att det skulle bli köttbullar men jag tycker det tar på tok för lång tid att stå och rulla och rulla och rulla så jag gjorde biffar istället. Minst lika gott! Till mina pannbiffar gjorde jag en god gräddsås, blomkålsmos och provade för första gången grönsaken bellaverde som är en korsning utav broccoli och sparris. Den var god! Inspirationen kom ifrån Åses grymma kokbok.

Pannbiffar med blomkålsmos och gräddsås

500g köttfärs
1 liten gul lök
1 ägg
½ dl pofiber
1 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
svartpeppar

Låt pofiber svälla tillsammans med grädde och kalvfond i en bunke.
Finhacka löken, ordentligt 😉
Blanda sedan i alla ingredienserna och forma dina biffar.
Stek sedan dina biffar på båda sidor så att dom får fin färg utan att bli helt färdiga. Lägg allt eftersom biffarna i en ugnsform och stek klart i ugnen i 175 grader medan du under tiden gör såsen och steker klart biffarna.

Gräddsås

3 dl grädde
1 dl vatten
1 msk soja
1 msk kalvfond

Koka upp grädde och vatten med smaksättarna och låt koka ihop under 5 minuter, på svag värme.
Servera med blomkålsmos och lingon, om du vill.
wpid-IMG_20130401_204345.jpg

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Kött & korv, Recept och middagstips

Inläggsnavigering

← Husmanskost a la lchf
Västerbottenostpaj in the making →

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Jag har blivit med kurs 🙌🏻 God morgon söndag 🍂 Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …