Så här i början på veckan är det dags för ännu en kandidat att kliva in i min nya kategori ”Hitta i lågkolhydratsdjungeln!”. Näst ut på tur är Pofiber! Som Fiberhusk är ett glutenfritt livsmedel som jag använder flitigt i mina bröd och bakverk. Jag kom tidigt i kontakt med denna produkt och köper alltid de utav märket Semper. Jag gillar att det är så lätt att hitta (står i glutenfritthyllan i nästan varje matbutik) och att det blir ditt för en billig peng. Man skall inte skrämmas över det relativt höga kolhydratinnehållet. Pofiber väger nästan ingenting och är endast en utav flera ingredienser i ditt matbröd så i slutändan blir det inte så mycket kolhydrater, trots allt.
På Sempers hemsida skrivs det så här om Pofiber:
”Genom en speciell tillverkningsmetod, utan kemiska tillsatser, renas och torkas potatisens fruktkött. Resultatet är en produkt som innehåller 70% kostfiber”
”Pofiber har positiva egenskaper för praktiskt taget all bakning och matlagning. Genom att den effektivt binder stora mängder vätska blir maten och brödet både godare och saftigare. Eftersom Pofiber är finfördelat och neutralt i smak, lukt och färg kan det även användas i vitt bröd och kaffebröd.”