Kickar igång den nya veckan med ett inlägg som skall hjälpa dig att ”Hitta i lågkolhydratsdjungeln!”som också är namnet på min nya kategori, här på bloggen. Först ut bland knasiga livsmedel är Fiberhusk!

Fiberhusk är ett av det första livsmedel jag kom i kontakt med i samband med vår kostomläggning. Eftersom jag sedan tidigare älskar att baka fick just Fiberhusk kliva in i mitt skafferi tidigt eftersom det är en viktig ingrediens vid bakning i lågkolhydratsform. Jag använder det för det mesta i bröd, kakor, knäckebröd och diverse desserter. Märket jag använder heter Lindroos och är vad jag vet det vanligaste. På Lindroos hemsida skriver man bla så här:

”FiberHusk innehåller 100 % pulveriserat psylliumfröskal. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning.
Tack vare sitt rika innehåll av kostfiber (85%) har fiberHusk förmågan att suga upp vätska och svälla.”

”Degen får en mer ”normal” konsistens vilket gör den mer lättarbetad. Den kladdar mindre och blir, framför allt, kavlingsbar.
FiberHusk är helt smak- och luktfri. Det syns inte heller i det färdigbakade brödet. På så vis fungerar fiberHusk även utmärkt till bakpulverdegar, mjuka kakor, småkakor och kex.”

IMG_20130309_111031

 

 

 

 

 

 

 

Mina valnötsscones som jag bakade i helgen innehåller bland annat Fiberhusk ifrån Lindroos 🙂
Jag beställer det allt som oftast ifrån bodystore.com eller ifrån lchbutiken.se. Är det riktig kris finns det påsar på 100g i hyllan för glutenfritt i de flesta matbutiker, vilket gör att man överlever, ett tag.

Och så här ser energifördelningen i fiberhusk ut:
Näringsvärde per 100 g:

Energi
Protein
Kolhydrater
– varav sockerarter
Fett
– varav mättade fettsyror
Kostfibrer
Natrium
kJ 730 / 173 kcal
1,5 g
0 g
0 g
0,6 g
0,1 g
85 gram
0,08 gram

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: