Jag tror att vi kör en favorit i repris vad gäller frukost denna morgon. Jag bakade en laddning med valnötsscones igår lagom till frukost och jösses vad gott det var! Jag lägger det i topp 3 bland mina favoritbröd. Vill ni ha ett bröd som slår ”vetemjölsbröd” med hästlängder? Prova detta!
Valnötsscones
100 g smör
4 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 ½ dl pofiber
6 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
2 tsk guarkärnmjöl (kan uteslutas om du inte har det hemma)
3-4 krm salt
6 ägg
2 dl grädde
1 dl creme fraiche (funkar med turkisk yoghurt också)
100 g valnötter
♥ Sätt ugnen på 175 grader
♥ Börja med att smälta smöret
♥ Blanda alla det torra ingredienserna i en skål
♥ Knäck äggen och blanda ihop dom med grädden och creme fraichen. Tillsätt det smälta smöret i äggsmeten.
♥ Grovhacka valnötterna
♥ Häll sedan i torrvarorna, tillsammans med nötterna. Blanda snabbt!
♥ Klicka ut 12 – 15 jämnstora scones, snygga till lite och grädda dom sedan i ca 30 minuter.
Ser smarrigt ut!
Tack vännen! 🙂