On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Valnötsscones

Publicerad den 10 mars 201327 augusti 2016 av linapetersen

Jag tror att vi kör en favorit i repris vad gäller frukost denna morgon. Jag bakade en laddning med valnötsscones igår lagom till frukost och jösses vad gott det var! Jag lägger det i topp 3 bland mina favoritbröd. Vill ni ha ett bröd som slår ”vetemjölsbröd” med hästlängder? Prova detta!

Valnötsscones

100 g smör
4 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 ½ dl pofiber
6 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
2 tsk guarkärnmjöl
(kan uteslutas om du inte har det hemma)
3-4 krm salt
6 ägg

2 dl grädde
1 dl creme fraiche
(funkar med turkisk yoghurt också)
100 g valnötter

♥ Sätt ugnen på 175 grader
♥ Börja med att smälta smöret
♥ Blanda alla det torra ingredienserna i en skål

♥ Knäck äggen och blanda ihop dom med grädden och creme fraichen. Tillsätt det smälta smöret i äggsmeten.
♥ Grovhacka valnötterna
♥ Häll sedan i torrvarorna, tillsammans med nötterna. Blanda snabbt!
♥
Klicka ut 12 – 15 jämnstora scones, snygga till lite och grädda dom sedan i ca 30 minuter.DSCF2919
IMG_20130309_111031

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Bröd & Matiga bakverk, Desserter & Bakning

Inläggsnavigering

← Nybakade muffins
Ny kategori på bloggen! →

4 reaktioner på “Valnötsscones”

  1. Pingback: Fiberhusk – vad är det för något? | Lina Petersen
  2. Erika - LCHF till vardag och fest skriver:
    12 mars 2013 kl. 23:46

    Ser smarrigt ut!

    Svara
    1. linapetersen skriver:
      13 mars 2013 kl. 09:09

      Tack vännen! 🙂

      Svara
  3. Pingback: Mascarpone och nybakat till frukost | Lina Petersen

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

God morgon måndag ☕️ Kom hem till ett vinterlandskap efter några välbehövliga och mysig dagar uppe i Göteborg ❄️ Väldigt kallt men väldigt mysigt med julmarknad på fantastiska @bruketiwiared idag 🌲 Det har varit ganska tyst från mig här de senaste. Men på insidan, har det varit allt annat än tyst och lugnt 🤯 God morgon ☕️ Jag gillar verkligen frukostmat så när jag kör periodisk fasta är det inte alls ovanligt att jag äter frukost till lunch 🙌🏻 Det har blivit tradition att din mormor och gammelfarfar tar en födelsedagsfika uppe vid din grav 🎂 Där personlig utveckling sker ✨️ Gul, värmande gröt med grovrivet äpple och massa antiinflammatoriska kryddor 💛

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …