Kanelrostade nötter

Kanelrostade nötter behöver nödvändigtvis inte vara just kanelrostade utan man kan variera sin kryddning efter tycke och smak, precis hur man vill. Jag gjorde vaniljnötter en gång som var fasligt goda! Kryddade då med ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker) och en knapp tesked honung. Farligt godis det där. Men sist gjorde jag kanelrostade nötter, utan honung, eller annan sötning också för den delen och dom blev riktigt smaskiga. Perfekt att ha som snacks, godis eller mellanmål.

Jag gjorde så här: Blandade mandlar, hasselnötter och valnötter tillsammans med 1 äggvita och 1-2 tsk kanel. Rörde runt ordentligt så att alla nötter fick kryddblandningen på sig. La dom sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper och rostade sedan nötblandningen i ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Voila!
DSCF2907

2 reaktioner till “Kanelrostade nötter”

Kommentera