Det här med fisk är jag ganska kass på faktiskt. Inte kass att den blir dålig utan kass på att laga middagar bestående av fisk och det beror oftast på att jag helt enkelt inte vet vad jag ska göra med den. 9 gånger utav 10 blir det lax. Lax är verkligen supergott! Men man kan inte alltid äta lax och under utmaningen har jag ju inte fått laga middagar med mejeriprodukter så min favorit-lax i ugnen tillsammans med en pestoröra har snällt fått vänta. Så med det som grund (att inte få använda mejerier och att använda någon annan fisk än lax) trollade jag fram en riktigt god rätt för några dagar sedan. Jag tror att vi rätt och slätt kallar den för ”Linas medelhavsfisk i ugn”. Eller något i den stilen!

Medelhavsinspirerad fisk i ugn – LCHF/Paleo

Jag började med att tina 6 stycken torskryggar och lade dessa i en ugnsfast form som jag penslat med olja. Strödde flingsalt, riven svartpeppar och ringlade över olivolja med citronsmak över fiskbitarna.
Sedan toppade jag fiskarna med soltorkade tomater, färsk basilika och valnötter. Ställde in formen i 200 grader tills fisken var klar.
Hur gott som helst! Och vet ni vad det bästa är? Att nästa gång jag gör den kommer det vara fritt fram för mejerier eftersom paleoutmaningen då är slut och då tänker jag addera smulad fetaost, pesto och kanske några skivor mozzarella innan fisken åker in i ugnen. Mumma! 🙂
DSCF2916
DSCF2917

Du kanske också gillar …

1 kommentar

  1. […] dags att hugga in på kvällens middag som idag blev en uppdaterad version av min Medelhavsinspirerad fisk i ugn. Istället för valnötter blev det pinjenötter och jag förutom de andra godsakerna även toppat […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: