Muffins med smultopping – LCHF

Blåbärsmuffins med smultopping – LCHF

Muffinssmet
4 ägg
3/4 dl kokosmjölk
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl kokosnötsmjöl
2 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1 dl blåbär
1 nypa salt
valfri sötning efter smak
Smultopping
4 msk kallt smör
1 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl
1/2 tsk kanel
1/4 tsk malen kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
valfri sötning efter smak
1/2 dl valnötter
1/2 dl mandel
1/2 dl rostade kokosflarn
1/2 dl blåbär
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader varmluft. Ställ 12 medelstora muffinsformar i en muffinsplåt.
Muffinssmet: Vispa äggen tillsammans med kokosmjölk, sötning och vaniljpulver fluffigt. Tillsätt alla övriga ingredienser, utom blåbären, och vispa till en slät smet. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten. Fördela smeten i formarna.
Smultopping: Lägg smöret i en matberedare tillsammans med kokosmjöl, mandelmjöl, kanel, vaniljpulver, kardemumma, sötning, valnötter och mandel. Mixa en kort stund så allt blandas, men inte blir för finmalet. Rör försiktigt ner kokosflarnen och blåbären. Fördela jämnt ovanpå smeten i formarna.
Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.
blabarssmulmuffinslchf
Bilden och receptet (med några få ändringar) är direkt lånade ifrån Allt om lchf.

Kommentera