För första gången någonsin kikade jag runt på kungmarkattas hemsida, trots att jag gillar deras produkter riktigt mycket och har ett större sortiment i mitt skafferi än vissa butiker 😉 Dom hade ju en hel del söta recept där! Så jag delar med mig utav det första receptet jag stötte på, en variant utav kladdkaka.

Kladdkaka med kokosolja

4 ägg
1 dl socker alt. honung eller sötningsmedel efter smak (tänk på att chokladen ger sötma också)
1/4 dl Kung Markatta Kokosolja
200 gram mörk choklad – minst 70%
2 1/2 dl Kung Markatta Mandelmjöl
1 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Smält kokosolja och choklad. Blanda mandelmjölet med äggen och rör i chokladen. Häll smeten i en form med avtagbara kanter och grädda mitt i ugnen i ca 7-9 minuter. Servera med vispad grädde.
kungmarkatta.se

 

 

 

 

 

Bild och recept är lånade ifrån kungmarkatta.se

Du kanske också gillar …

2 kommentarer

 1. Roligt att läsa alla recept tips!
  Om jag ska ha kakao istället för choklad hur mycket är rimligt att ha då? / Evelina

  1. Tack, vad roligt!
   Det är ju helt efter ditt eget tycke och smak förstås 🙂
   Prova dig fram! Börja med 3 msk och smaka av. Dock tror jag att det blir absolut bäst med riktig choklad i just denna kakan 🙂
   /Lina

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: