Lånar lite text ifrån Monique som var med sin dotter hos tandläkaren i veckan (ja, följer man bloggen och instagram har man koll på sådana här viktiga händelser, haha) och där har dom en monter med bilder och lite fakta om hur mycket socker saker och ting innehåller. Det är skrämmande när man får det svart på vitt. Alla är tex medvetna om att det är mycket socker i en Marabou chokladkaka (100g) men att du lika gärna kan trycka i dig 21 sockerbitar (!) DET är bara helt sjukt! Slå gärna en kik på listan och tänk efter nästa gång du ”bara måste ha nått gott” när du är i affären.

Ketchup 2msk = 4,5 sockerbitar
Risifrutti 1 st = 7 sockerbitar
100g choklad = 21 sockerbitar
Festis 1 st = 10 sockerbitar
Påse bilar = 25 sockerbitar
Jordgubbskräm 2,5 dl = 15 sockerbitar
Mini ask russin = 10 sockerbitar
1 glas o’boy = 5 sockerbitar
1 port Tiger yoghurt = 8 sockerbitar
sockerbitar_56979490

Du kanske också gillar …

2 kommentarer

  1. Usch tänk så många som tror sig är nyttiga när de russin…

    1. Ja gud! Det är ju mer socker i det än något annat typ. Tänk så mycket onödigt socker man fått i sig utan att veta om det innan. Äter man godis så vet man ju att det är socker tex men mat och livsmedel som innehåller jättemycket socker som man aldrig hade kunnat tänka sig. Knäppt!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: