On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Mandelmjölk

Publicerad den 11 februari 2013 av linapetersen

Renée Voltaire tipsar på sin hemsida om hur du kan göra din egna mandelmjölk. Jag tänkte minsann prova och börjar med att blötlägga mina mandlar. Jag köpte mandelmjölk för första gången för ca 2 veckor sedan men jag tror att jag lagt huvudet hemma den shoppingrundan eftersom jag såg först när jag kommit hem att socker låg som andra ingrediens i mandelmjölken…
Så istället för att gå på jakt efter en utan socker tänkte jag göra min egna, det blir ju alltid godare när man gjort saker och ting själv.

Mandelmjölk

1 dl mandel, gärna blötlagd i ca 5 timmar
5 dl vatten
vaniljstång (valfritt)

Mixa mandel med 5 dl nytt vatten (sila bort blötläggningsvattnet så tar du bort svårsmälta enzymer och den skarpa mandelsmaken så att den söta mandelsmaken kommer  fram). Låt mixern gå en stund. Sila ut mjölken med en silduk, nötmjölkpåse eller nylonstrumpa. Spar nötpulpan som blir över. Den är perfekt att blanda i biffar, pajdeg,  torka eller att ha i müslin eller frys i den till ett senare tillfälle. Smaksätt med vaniljstång om du vill.
IMG_20130207_141149

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Desserter & Bakning

Inläggsnavigering

← Kaffe med kokosmjölk, te och paleoplätt
Bakverk a la lchf på Adams Café →

2 reaktioner på “Mandelmjölk”

  1. Erika - LCHF till vardag och fest skriver:
    12 februari 2013 kl. 19:46

    Det måste jag testa. Har hört talas om mandelmjölk men aldrig testat själv.

    Svara
    1. linapetersen skriver:
      12 februari 2013 kl. 21:54

      Ja, gör det! Det är riktigt gott 🙂 Hade aldrig gjort min egna men det gick riktigt bra!

      Svara

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞 S t e k t  B a n a n 🍌 En ny vana ~ dag 3 ✨️

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …