www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Mandelmjölk

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Renée Voltaire tipsar på sin hemsida om hur du kan göra din egna mandelmjölk. Jag tänkte minsann prova och börjar med att blötlägga mina mandlar. Jag köpte mandelmjölk för första gången för ca 2 veckor sedan men jag tror att jag lagt huvudet hemma den shoppingrundan eftersom jag såg först när jag kommit hem att socker låg som andra ingrediens i mandelmjölken…
Så istället för att gå på jakt efter en utan socker tänkte jag göra min egna, det blir ju alltid godare när man gjort saker och ting själv.

Mandelmjölk

1 dl mandel, gärna blötlagd i ca 5 timmar
5 dl vatten
vaniljstång (valfritt)

Mixa mandel med 5 dl nytt vatten (sila bort blötläggningsvattnet så tar du bort svårsmälta enzymer och den skarpa mandelsmaken så att den söta mandelsmaken kommer  fram). Låt mixern gå en stund. Sila ut mjölken med en silduk, nötmjölkpåse eller nylonstrumpa. Spar nötpulpan som blir över. Den är perfekt att blanda i biffar, pajdeg,  torka eller att ha i müslin eller frys i den till ett senare tillfälle. Smaksätt med vaniljstång om du vill.
IMG_20130207_141149

2 svar till “Mandelmjölk”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: