Jag är mitt uppe i paleodjungeln och försöker hitta recept som ska provas de kommande 30 dagarna. Jag känner mig fortfarande taggad och jag tror stenhårt på att den här perioden kommer bli bra. Tuff men bra! Just nu tänker jag bara på saker jag inte får äta under utmaningen och tycker det känns både lite svårt och läskigt att kliva ur min trygga lchf-zon. Jag trivs ju där!.. Jag har som sagt kollat runt en hel del nu och suger i mig en massa fakta om paleo men jag ska vara helt ärlig och säga att en del saker krockar med lchf:aren inom mig. Whats up med all frukt som paleosarna trycker i sig? Det där förstår jag mig inte riktigt på och jag vet redan nu med mig att jag kommer sakna ost och smör. Men jag tänker ge det en chans och prova, 30 dagar med tjuvstart imorgon. Visst klarar vi det?! Det kanske slutar med att jag står mer på paleo-sidan än på lchf-sidan, om man nu ska dela upp dom rakt av.
Jag har inte riktigt koll på livsmedel som är godkända enligt paleo. Så det kommer bli en del lusläsning i affärerna framöver. Men jag tänker lite så här att: Huvudsaken är att jag undviker socker och sötningsmedel, gluten, mejeriprodukter och alkohol under den här tiden. Sedan kan jag nog varna redan nu för att alla livsmedel inte kommer vara 110% godkända enligt paleo men jag lär mig nog under tiden. Och jag är ändå en tjej på 2000-talet så en viss anpassning efter nutiden kommer det att bli 🙂
Tänkte dela med mig utav ett frukosttips men det får bli i ett eget inlägg.
Stay tuned!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: