Jills recept på semlor – LCHF

Delar med mig utav Jills recept på semlor som jag ska försöka hinna testa i helgen. I alla fall inom en snar framtid! Förra året (2012) gjorde jag egna lchf-semlor (tror jag provade Marianns recept då) med egen mandelmassa och hela kittet och jag minns att dom blev löjligt goda och försvann på ett nafs 😉

Kardemummabullar
2 ägg
1 dl kesella
50 g mjukt smör
0,5 dl Sukrin
1 krm salt
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl pofiber
1 uppvispat ägg att pensla med

Gör så här: Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning,  salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

Mandelmassa
1,5 dl mandelmjöl
3 msk grädde
0,5 msk sukrin eller motsvarande
Ca 3 droppar bittermandelessens

Gör så här: Blanda samman ingredienserna. Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde, lägg på locket och pudra din skapelse med sukrin melis.
Enjoy!

Bild lånad ifrån google
Bild lånad ifrån google

2 reaktioner till “Jills recept på semlor – LCHF”

Kommentera