Delar med mig utav Jills recept på semlor som jag ska försöka hinna testa i helgen. I alla fall inom en snar framtid! Förra året (2012) gjorde jag egna lchf-semlor (tror jag provade Marianns recept då) med egen mandelmassa och hela kittet och jag minns att dom blev löjligt goda och försvann på ett nafs 😉

Kardemummabullar
2 ägg
1 dl kesella
50 g mjukt smör
0,5 dl Sukrin
1 krm salt
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl pofiber
1 uppvispat ägg att pensla med

Gör så här: Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning,  salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

Mandelmassa
1,5 dl mandelmjöl
3 msk grädde
0,5 msk sukrin eller motsvarande
Ca 3 droppar bittermandelessens

Gör så här: Blanda samman ingredienserna. Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde, lägg på locket och pudra din skapelse med sukrin melis.
Enjoy!

Bild lånad ifrån google
Bild lånad ifrån google

Du kanske också gillar …

2 kommentarer

  1. […] ni testa dom otroligt goda lchf-semlorna så har ni receptet här, dom går snabbt att göra och smakar gott både nygräddade och dagen […]

  2. […] kallas. Förra året bakade jag efter Jills recept och dom är utan tvekan godast tycker jag. Jag delar med mig utav receptet här och där länkar jag även till Jills hemsida. Kan absolut rekommendera en titt hos […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: