Enklaste vardagsrätten är också en utav av mina favoriter. Det blir lika gott varje gång, det är löjligt enkelt och passar till och med en studentbudget för råvarorna i rätten är inte av den dyra sorten 😉
Du tar en ”klyfta” vitkål, ungefär 400g och strimlar den tunt. Gör samma sak med en gul lök och stek allting i rikligt med smör, tills det blir mjukt. När vitkålen och löken mjuknat tillsätter du två burkar tonfisk (avrunnen) och blandar runt. Tillsätt ½-1dl creme fraiche, rör om. Krydda med 1 tsk sambal oelek, curry, salt och svartpeppar efter smak. Vispa ihop 4 ägg, lite lätt, i en separat skål. Häll sedan äggen över vitkålsblandningen och rör runt ordentligt, så att allting blandar sig väl. Servera när ägget är tillagat.
Godast blir det om  man låter en klick smör smälta över sin portion med mat, precis innan det är dags att hugga in! Enjoy!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: