Jag gillar att få nya kokböcker i julklapp men det bästa är nästan veckorna/månaderna efter jul när man testar och utvärderar alla nya recept. Eftersom jag är så nyfiken är jag allt som oftast på jakt efter nya recept men det är nått visst med att bläddra i en sprillans ny kokbok och ha den med sig,mitt i köket, istället för att springa fram och tillbaka till laptopen som oftast får stå på köksbordet. Lycka! Som ni säkert förstått är jag mitt uppe i den här perioden där jag testar recepten ur mina nya böcker (framför allt ifrån Åse och Annika). Idag testade jag müslin ur Annikas bok, riktigt god. Delar med mig utav receptet här nedanför 🙂

Müsli – LCHF

 • 1 äggvita
 • 3 tsk sukrin+ (Jag tog en knapp tesked ekologisk honung istället)
 • 1 tsk kanel (Jag tog ½ tsk kanel och ½ tsk kardemumma)
 • 1 dl sötmandel
 • 1 dl solrosfrö
 • 1 dl sesamfrö
 • 1 dl pumpafrön (Jag tog ½ dl pumpafrön och ½ dl hela linfrön)
 • 1 dl kokos

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda äggvitan tillsammans med kryddorna och sötningen.
Finhacka mandeln och blanda den, frön och kokos tillsammans med äggblandningen.
Häll blandningen på en pappersklädd plåt och rosta din müsli, mitt i ugnen, i ca 5 minuter. Ta ut plåten och rör om i müslin, sätt sedan in den igen och rosta blandningen i 5-7 minuter till. Håll ett öga så din müsli inte bränns!
Förvara müslin torrt i en tätslutande burk.
DSCF2840
DSCF2839

 

Du kanske också gillar …

2 kommentarer

 1. Åh, vad gott det ser ut och låter. Får prova det själv!

  1. Ja, den blev riktigt smarrig! Det är ju så enkelt att slänga ihop en müsli 🙂
   Gör det, det tycker jag! Ha det gott 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: