Pizzabotten 2.0 – Recept LCHF/Glutenfritt/Vegetariskt

Idag har vi myskväll här hemma, jag och min sambo. Vi har precis kollat klart på en de nya Falk-filmerna och innan dess åt vi min favoriträtt till middag nämligen hemmagjorda hamburgare. Det är galet gott, varje gång!
Jag tänkte dock flika in med receptet på Åses (56kilo) pizzabotten som vi provade i torsdags (jag ändrade dock mängden lite grand) Jag har redan ett favorit-recept när det kommer till lchf-pizza men jag är för nyfiken för att bara hålla mig till ett och samma recept, så jag var ju tvungen att prova 😉

Till en stor plåt använde jag dessa ingredienser:
3 dl mjölk
3 ägg
80g riven smakrik ost
3 msk fiberhusk
2 ½ dl pofiber
 3 tsk bakpulver
3 krm salt

Sätt ugnen på 200 g.
Värm mjölken i en kastrull, så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och den ljumna mjölk.
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig först och vispa sedan ner dessa i ägg och mjölkblandningen.
Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Lägg degen på ett bakplåtspapper och ett ark plastfolie ovanpå. Kavla ut degen till en önskad tjocklek. Tänk på att den sväller i ugnen.

Grädda därefter din botten i ca 10 minuter i mitten av ugnen innan du tar ut den och lägger på tillbehören.
Höj värmen på ugnen till 250 grader och grädda sedan pizza tills den fått fin färg. Vi körde på grillfunktionen mot slutet och det blev grymt bra men ha lite koll så pizzan inte bränns. 

Vi brukar ha lite olika tillbehör på vår pizza men vi kan varmt rekommendera att ni klickar på lite bearnaisås efter gräddning, innan det är dags att hugga in på pizzan, supergott!
Eftersom du själv väljer vad du vill toppa din pizza med så är det enkelt att göra en vegetarisk variant. Bara fantasin sätter stopp!


DSCF2836
DSCF2837

2 reaktioner till “Pizzabotten 2.0 – Recept LCHF/Glutenfritt/Vegetariskt”

Kommentera