Här får ni receptet på Annikas kex, hittade dom i hennes nya bok och jag provbakade dom här om dagen. Dom var enkla att göra och otroligt goda med lite brieost på 😉 Riktigt krispiga!
Annikas kex
1 msk kokosfett
3 dl mandelmjöl
1 ägg
2 krm salt
½ dl rostat sesamfrön (jag valde att ta ljusa vallmofrön istället)
0.25 dl hela linfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosfettet och blanda det tillsammans med mandelmjöl, ägg och salt.
Kavla ut degen på en pappersklädd plåt. Lägg gladpack över degen för att enklare kunna kavla. Strö fröna över degen och tryck fast dem med kavel.
Grädda kexen i 10 minuter. Sänk sedan ugnstemperaturen till 100 grader. Skär kexen i fyrkanter och torka sedan kexen i 30 minuter.
Baka med mig 🙁
Det ska vi ju honey! 🙂
Dessa har jag också tänkt testa. Jag ska vänta tills vår nya ugn är installerad annars riskerar jag att bränna allt.
Ja det är nog säkrast så! 😉 Dom blev riktigt goda och gick även hem hos en kompis som inte äter lchf och det är alltid ett bra betyg tycker jag!