Annikas kex

Här får ni receptet på Annikas kex, hittade dom i hennes nya bok och jag provbakade dom här om dagen. Dom var enkla att göra och otroligt goda med lite brieost på 😉 Riktigt krispiga!

Annikas kex

1 msk kokosfett
3 dl mandelmjöl
1 ägg
2 krm salt
½ dl rostat sesamfrön (jag valde att ta ljusa vallmofrön istället)
0.25 dl hela linfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosfettet och blanda det tillsammans med mandelmjöl, ägg och salt.
Kavla ut degen på en pappersklädd plåt. Lägg gladpack över degen för att enklare kunna kavla. Strö fröna över degen och tryck fast dem med kavel.
Grädda kexen i 10 minuter. Sänk sedan ugnstemperaturen till 100 grader. Skär kexen i fyrkanter och torka sedan kexen i 30 minuter.DSCF2835
DSCF2834

4 reaktioner till “Annikas kex”

Kommentera