www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Pannkakor – LCHF

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Varje dag borde börja med ett pannkakskalas! Jag ville ju komma med lite frukosttips och här kommer ett som funkar bra till helgerna eller dom dagar man har lite extra tid att lägga på frukosten. Grejen med lchf-pannkakor är att dom tar lite längre tid att steka än de pannkakor som är gjorda på vetemjöl och socker. Dom mättar betydligt bättre än ”vanliga” pannkakor och mättnaden håller i sig, länge.

Jag fick ju Annikas nya bok i julklapp och testade idag hennes recept på pannkakor och dom blev riktigt bra! Jag har testat några olika recept men inte hittat något som känts ”wow” förrän nu, det här blev riktigt bra och supergott. Jag är fortfarande mätt efter mitt kalas förut.
Jag tänkte dela med mig utav Annikas recept så att ni också kan ha pannkakskalas när suget sätter in.

Pannkakor – 4 stora

4 ägg
1 dl mjölk
(jag missade att köpa mjölk igår så jag tog ½dl grädde och ½dl vatten;))
½ dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 dl vispgrädde
lite salt
kokosfett eller smör att steka i

Gör så här:

Rör samman äggen.
Tillsätt lite av mjölken, mandelmjölet och fiberhusken. Vispa ihop till en smet.
Tillsätt sedan resten av mjölken, vispgrädden och rör ihop. Låt smeten stå och svälla i några minuter.
Stek pannkakorna i rikligt med kokosfett eller smör.
Ifall smeten hinner tjockna lite för mycket under tiden så tillsätt en skvätt mjölk och rör om.
PicsArt_1357730199233

2 svar till “Pannkakor – LCHF”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: