Igår åt jag finmiddag i min ensamhet. Min sambo var nämligen iväg med jobbet men jag deppade inte för det utan svängde ihop en riktig brakmiddag.
Jag har tidigare provat att göra pommes av kålrot men då har jag gjort dom i ugnen. Det har blivit gott men inte lika gott som igår, då jag friterade dom. På min egna meny stod laxbiffar (inspiration ifrån Åses bok men jag valde att hoppa över några ingredienser och gjorde laxbiffarna så som jag gjort tidigare), kålrotspommes och lite grönsaker. Till det hade jag två olika sorters såser men jag åt bara den ena.
Så, hur gjorde jag då mina kålrotspommes? Jo, så här:

Jag började med att skala kålroten och dela den i stavar, precis som vanliga pommes. Sedan kokade jag dom, tillsammans med lite buljong i en 5-6 minuter. Hällde av vattnet och la mina pommes i en handduk, torkade av överflödigt vatten.
Sedan värmde jag upp olja i en kastrull, ungefär så mycket så att det täckte mina pommes. Lade i kålroten och friterade på ganska hög värme tills dom hade fått lagom med färg. Tog upp dom ur oljan, ställde kastrullen åt sidan och serverade ihop med mina laxbiffar. Easy as that!DSCF2829

 

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: