Sesampanerad kyckling med parmesansmör

Provlagade ett recept ur en av mina nya böcker igår. Det var enkelt, gick snabbt och smakade riktigt bra! Tänkte dela med mig 🙂
Jag gjorde några små justeringar i receptet, originalreceptet kommer ifrån Åses bok.

Sesampanerad kyckling med parmesansmör – 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 knippe sparris
  • 1 ägg
  • sesamfrön
  • salt och vitpeppar

Parmesansmör

  • 100g mjukt smör
  • 1 dl riven parmesan
  • flingsalt

Förbered parmesansmöret genom att blanda  ingredienserna och rulla in i gladpack och låt stelna i kyl eller frys någon timme innan servering.

Sätt ugnen på 200g.
Panera kycklingen i sesamfrön och stek i smör tills filéerna får en fin stekyta. Lägg sedan kycklingfiléerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen, så att kycklingen blir helt genomstekt.
Under tiden kokar du sparrisen och serverar sedan allting tillsammans. Enkelt och gott!

Kommer definitivt att göras igen. Parmesansmöret kommer vara gudomligt gott till det grillade köttet i sommar också 🙂
2013-01-07 18.09.00

 

 

 

2 reaktioner till “Sesampanerad kyckling med parmesansmör”

Kommentera