Pasta med julskinka och brysselkål! Så lyder originalreceptet men jag tänker göra om det till det bättre 😉
Har precis ställt brysselkålen på spisen, dom ska förkokas i ca 5 minuter innan jag steker dom tillsammans med vitlök i lite smör. Men vi börjar ifrån början va? Blir lättast så.
skinka (använd gärna överbliven julskinka) Funkar lika bra med kassler eller kycklingfilé också
1 zucchini
400-500 g brysselkål
½ lime
2 vitlöksklyftor
4-5 dl crème fraiche
½-1 röd chili
svartpeppar och paprikapulver
Riven parmesanost
Börja med att ”skala” brysselkålen och för-koka dom i 4-5 minuter tillsammans med lite salt eller buljong.
Fräs sedan vitlöken, brysselkålen och skinkan som du delat i tärningar i lite smör i en stekpanna.
Tillsätt creme fraiche efter önskad mängd, jag och min sambo gillar sås så jag hällde i hela den burken på 5 dl.
Peppra och krydda med paprikapulver. Hacka chilin och rör ner i stekpannan.
Till sist skalar och hyvlar du zucchinin, rör ner den innan det är dags att äta.
För den som vill smakade det väldigt gott med riven parmesanost på toppen 🙂