Fläskfilé Paneng

Hittade receptet i en thai-broschyr ifrån Santa Maria, full med en massa goda recept. Tog det ena och gjorde det lite lchf-vänligt, enkelt och supergott!

4-6 portioner
600-700g fläskfilé
1 påse Paneng Red Curry Spicemix (ifrån Santa Maria Thai)
Grädde
Olja
Soja

Putsa fläskfilén, dela den i 1-2cm tjocka skivor och lägg dem i en påse tillsammans med kryddmixen, en skvätt olja och lite soja. Blanda alltihop, låt det gärna ligga en stund och marinera!
Sätt ugnen på 200 grader.
Fördela köttet i en ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen. Tillaga köttet så det nästan blir helt klart och häll sedan på en lagom skvätt grädde (beroende på hur mycket sås du vill ha till ditt kött). Ställ tillbaka formen i ugnen tills grädden börjar bubbla. Ta ut och servera!
Vi valde att göra en god sallad till denna rätt, med lite blandade grönsaker i och som pricken över i:et hade jag kvar min egna jordnötssås som vi smaskade i oss till köttet. Så fruktansvärt gott!
Då skall det avslöjas att jag fullkomligt avgudar jordnötssås, det är ju så himla gott!

Det blev kanske en lite luddig beskrivning av rätten men det var otroligt enkelt. Kött, kryddor och lite olja och soja. In i ugnen, på med grädde och sen är det klart! 😉

Kommentera