Den här chokladtryffeln, som även är lchf-vänlig, är verkligen himmelskt god! Vet inte om jag kan sätta en bättre beskrivning på den? Jag gjorde den i söndags men får inte röra den förrän nu på söndag, då det är 2:a advent och vi har adventsfika, enligt tradition.
Den stirrar på mig varje gång jag öppnar kylskåpet men än så länge har jag inte tagit en endaste liten bit! 😉
Recepte hittade jag i ICAs tidning, Buffé men gjorde om det lite grand. Enligt originalreceptet skulle tryffeln rullas i krossade pepparkakor men jag valde att hoppa över det steget och rullade mina i hederlig kakao istället. Supergott!

Chokladtryffel på Linas vis! – ca 30 bollar

Koka upp 1½ dl vispgrädde och 25g smör i en kastrull. Ta bort kastrullen ifrån värmen och låt svalna något. Rör ner 250g hackad mörk choklad och rör om tills smeten blivit jämn och blank. (Här var det nära att allting gick åt skogen eftersom jag använde choklad med hög kakaohalt så vill den skära sig så lätt men jag förhindrade detta genom att röra ner 1-2 msk creme fraiche och det blev riktigt bra!)
Låt stå och svalna en stund och ställ sedan kastrullen i kylen i ca 1 timme.

Forma sedan chokladsmeten till runda bollar och rulla direkt i kakaopulver.
Förvaras i kylen!
2012-12-02 21.46.04

Du kanske också gillar …

2 kommentarer

  1. […] god chokladtryffel, en favorit sen många år tillbaka. Denna gör jag alltid till […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: