Tänkte dela med mig av det receptet på de otroligt goda saffransmuffinsen. Jag bakade dom bla igår och dom blev helt gudomligt goda! Dessa muffins tror jag även att vanliga dödliga människor (alltså dom som äter socker) kommer tycka om. Dom är slående lika ”vanliga” muffins men mycket saftigare. Lchf-bakverk blir ju aldrig torra och det är ett stort plus!
Receptet hittade jag hos Åse, har även provat att göra citronmuffins av denna smeten en gång, också himmelskt goda 😉
Saffransmuffins ca 12 sycken
4 ägg
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl (Aman Prana)
1 msk fiberhusk
½ dl stevia strö (ICAs)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl gräde
0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljarom
Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret och blanda med saffran.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i ägg blandningen.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i mitten ca 25-30 minuter!
Så gott med saffran, det smakar verkligen jul. Muffins är praktiska eftersom de är portionsförpackade, perfekt att göra och frysa in… sen bara ta fram när suget sätter in. 🙂
Visst är det?! Mums 🙂
Ja, jag gjorde som sagt en liten laddning förra helgen och förvarar nu i frysen, perfekt!