Valnötsbröd – LCHF

Provbakade ett v brödrecepten ur nya ”Allt om LCHF”- numret och det verkar lovande. Har ännu inte provsmakat men det doftar gudomligt i hela lägenheten. Här får ni receptet:

Valnötsbröd

150g mandelmjöl
100g valnötter
1 dl linfrön
½ dl fibrex
½ dl fiberfin
1 krm salt
4 ägg
1 dl mjölk eller grädde
1 dl keso
1 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mandelmjölet i en skål och smöra en brödform (eller klä den med bkplåtspapper)
Mixa valnötterna grovt och lägg i skålen, tillsammans med mandelmjölet.
Rör ner resten av ingredienserna och blanda väl!
Häll smeten  i formen och toppa med extra valnötter, pumpafrön eller solrosfrön.
Grädde längst ner i ugnen i ca 30 minuter.
Enjoy! 🙂

Kommentera