Har fått förfrågningar på mitt vörtbröd som jag experimenterade fram igår, så jag tänkte dela med mig av receptet.
Det blev riktigt gott och jag kan bara sammanfatta det hela med att julen är räddad!
Jag vill inte  kalla det för ett LCHF-bröd, det är trots allt 1dl dinkelmjöl fullkorn i, vörtmix och ½dl lager-öl men när jag räknade ut kolhydratinnehållet på mitt bröd hamnade jag på ca 2-3g kolhydrater per skiva vilket är mer än okej. Så vi kanske kan kalla det för ett LC-bröd (Low Carb-bröd) så har vi lagt oss någonstans mitt i mellan. Gott är det och jag tänker definitivt njuta av detta i jul! 🙂
Det är betydligt mycket bättre än de man köper i affären för där snackar vi sockerbomb!

Obs!! Har experimenterat i köket och kommit fram till ett ännu bättre vörtbröd med bla mindre kolhydrater i!
Se receptet här, eller sök i bloggen på Vörtbröd 2.0!!

Linas Vörtbröd – Low Carb – 1 limpa

5 ägg
1 dl grädde
60g smält smör
ca ½ dl sötning (jag använde stevia strö ifrån ICA)
½ dl pofiber
1 dl mandelmjöl
1 dl vetekli
1 dl dinkelmjöl fullkorn
3 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 hel påse Vörtmix (90g ifrån Santa Maria)
½-1 dl porter /mörk öl

Jag gjorde såhär:
Vispa äggen fluffigt i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt ölen, grädden och kryddmixen. Rör samman till en tjockare ”sås”.
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål, inkl sötningen och tillsätt dessa i bunken med de vispade äggen.
Rör också ner ”såsen” med kryddor och smör. Blanda allt väl!
Smöra och ”bröa” en brödform (jag ”bröade” med pofiber), häll sedan ner smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
Låt brödet svalna ordentligt innan du skär det i skivor.
Ät och njut! 🙂

Du kanske också gillar …

4 kommentarer

  1. Ska försöka få mamma att baka detta!
    Jag kommer bara förstöra 😉

    1. Ja gör det! Haha det har du rätt i 😉

  2. Detta brödet gjorde vi nu till jul. Tusen tack super toppen bra och gott. Det är ju fult att äta lchf och samtidigt söka sig till denna sortens bröd. Men eftersom man bestämmer själv så struntar vi i andras kommentarer. Jag önskar dock att det kunde finnas fler recept på dessa bröd med lite dinkel mm i som ändå blir lågt kolhydrats innehåll. Idag köper vi något skräp i butik. Måste ju vara 1000 ggr bättre att göra själv? Har du några tips? mvh Malin ps. flera på julbordet älskade brödet även de som äter ”vanlig” kost 😉

    1. Åh vad kul att ni testade mitt bröd och ännu roligare att ni tyckte om det! 😃 Ja det tycker jag absolut att vi gör, för var och en bestämmer heeelt själv, därför valde jag att lägga upp receptet iallafall 😊 Men viktigt att skriva att jag är medveten om att det inte är ett strikt lchfbröd för annars kommer de kolhydratspoliser 😉😂 Ja att göra själv är alltid bättre tycker jag och oftast godare! Jag har ett recept på knäckebröd här på bloggen som också innehåller dinkelmjöl och lågkolhydratsmjöl. Om du söker på knäckebröd i bloggens sökruta så ska du hitta de. Åh kul! Grymt betyg ju 😀 Tack!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: