Till en flaska behöver du:
75cl/en flaska alkoholfritt rödvin (eller ett med alkohol för den som gillar det)
1 skvätt Osötat tranbärskoncentrat (kan tänka mig att lingon eller blåbär funkar lika bra)
1 pomeranskal (torkat)
1 bit ingefära (torkad)
2-3st kanelstänger
½msk kardemummakärnor (hela)
½msk nejlikor (hela)
Sötning efter smak (jag använde stevia strö)
Slå upp vinet och koncentratet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna och låt din glögg stå och sjuda/dra å spisen i ca 1 timme.
Söta efter hand, tills din glögg känns lagom söt.
Låt glöggen svalna.
Ta bort kryddorna alt sila din glögg och häll sedan upp den i någon snygg glasflaska.
Sätt en fin etikett på och njut av din hemmagjorda glögg! 🙂
Jag lät tre färska apelsinskivor sjuda med i början men valde att plocka bort dom efter en stund eftersom dom var så otroligt sura/syrliga. Men vill man prova och apelsinen är lite sötare så blir det säkert kanongott. Var bara noga med att få bort allt det vita ifrån klyftorna.
[…] Fjolårets glöggrecept ♥ […]
Vad använder du för osötad tranbärskoncentrat?
Jag köper på hälsokosten 😊 Ett koncentrat som är helt utan socker eller sötning eller någonting. Minns dock inte vad märket heter ☺