Till en flaska behöver du:
75cl/en flaska alkoholfritt rödvin (eller ett med alkohol för den som gillar det)
1 skvätt Osötat tranbärskoncentrat (kan tänka mig att lingon eller blåbär funkar lika bra)
1 pomeranskal (torkat)
1 bit ingefära (torkad)
2-3st kanelstänger
½msk kardemummakärnor (hela)
½msk nejlikor (hela)
Sötning efter smak (jag använde stevia strö)
Slå upp vinet och koncentratet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna och låt din glögg stå och sjuda/dra å spisen i ca 1 timme.
Söta efter hand, tills din glögg känns lagom söt.
Låt glöggen svalna.
Ta bort kryddorna alt sila din glögg och häll sedan upp den i någon snygg glasflaska.
Sätt en fin etikett på och njut av din hemmagjorda glögg! 🙂
Jag lät tre färska apelsinskivor sjuda med i början men valde att plocka bort dom efter en stund eftersom dom var så otroligt sura/syrliga. Men vill man prova och apelsinen är lite sötare så blir det säkert kanongott. Var bara noga med att få bort allt det vita ifrån klyftorna.
Vad använder du för osötad tranbärskoncentrat?
Jag köper på hälsokosten 😊 Ett koncentrat som är helt utan socker eller sötning eller någonting. Minns dock inte vad märket heter ☺