On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Linas glögg 2012 (LCHF)

Publicerad den 8 november 2012 av linapetersen

Till en flaska behöver du:

75cl/en flaska alkoholfritt rödvin (eller ett med alkohol för den som gillar det)
1 skvätt Osötat tranbärskoncentrat (kan tänka mig att lingon eller blåbär funkar lika bra)
1 pomeranskal (torkat)
1 bit ingefära (torkad)
2-3st kanelstänger
½msk kardemummakärnor (hela)
½msk nejlikor (hela)
Sötning efter smak (jag använde stevia strö)

Slå upp vinet och koncentratet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna och låt din glögg stå och sjuda/dra å spisen i ca 1 timme.
Söta efter hand, tills din glögg känns lagom söt.
Låt glöggen svalna.
Ta bort kryddorna alt sila din glögg och häll sedan upp den i någon snygg glasflaska.
Sätt en fin etikett på
och njut av din hemmagjorda glögg! 🙂

Jag lät tre färska apelsinskivor sjuda med i början men valde att plocka bort dom efter en stund eftersom dom var så otroligt sura/syrliga. Men vill man prova och apelsinen är lite sötare så blir det säkert kanongott. Var bara noga med att få bort allt det vita ifrån klyftorna.

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Desserter & Bakning

Inläggsnavigering

← Min egna glögg!
Tomatfisk – LCHF →

3 reaktioner på “Linas glögg 2012 (LCHF)”

  1. Pingback: Julgodis och bakverk – mina favoriter ♥ | Lina Petersen
  2. Hanna Jarlsby skriver:
    15 november 2016 kl. 22:02

    Vad använder du för osötad tranbärskoncentrat?

    Svara
    1. linapetersen skriver:
      15 november 2016 kl. 22:06

      Jag köper på hälsokosten 😊 Ett koncentrat som är helt utan socker eller sötning eller någonting. Minns dock inte vad märket heter ☺

      Svara

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞 S t e k t  B a n a n 🍌 En ny vana ~ dag 3 ✨️

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …