www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Keso (ris) á la malta

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Delar med mig av Marianns recept på keso á la malta! Jag har gjort kesofrutti några gånger och det är riktigt smaskigt. Kan tänka mig att det här blir minst lika gott och tänkte prova det inom en snar framtid! Här låter man keson marinera i bla apelsin innan man blandar ihop sin malta. Spännande!

Det här behöver du:
250 gram väl avsköljd Keso

Marinad:
saft från 1 pressad apelsin
1/2 tsk vaniljpulver
1 kanelstång
2 msk sötning

3 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver

Apelsinklyftor från ca 1 apelsin, skala gärna klyftorna.

Gör så här: Skölj keson noga och låt den rinna av väl.
Mosa lätt de större klumparna så kesobitarna är jämstora.
Sjud upp apelsinsaft, vanilj, kanelstång + sötning. Låt svalna och lägg i keson blanda  väl och låt sedan stå över natt i kastrullen under lock.

Sila av den marinerade keson väl och vispa grädden ganska hårt, och blanda ner den marinerade keson i grädden och servera den sedan traditionellt med skalade apelsinklyftor.
Eller varför inte med egengjord hallonsylt? 🙂

©Mariann Andersson

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: