"Livet, Universum & Allting"

Linas proteinbars – LCHF/Glutenfria

Tänkte dela med mig av receptet på mina hemmagjorda proteinbars. Jag har tidigare postat ett inlägg innehållande ett recept på just proteinbars ifrån Bodystore.com detta är mitt egna recept som jag utvecklat ut efter Bodystores grund. Jag har dragit ner ytterligare på kolhydraterna samt lagt till en del nyttiga fetter!

Till 6-7 stycken proteinbars använder jag:

1 dl mandelmjöl
1 dl proteinpulver (välj själv om du vill använda med smak som tex choklad eller vanilj eller ett helt naturellt pulver)
1-2 tsk kakao
½ tsk vaniljpulver

3 msk osötat jordnötssmör
2 msk kokosolja (jag använde med smak)
1 msk mandelsmör/hasselnötssmör
1-2 msk vatten (för att få till en bra konsistens)
2-3 msk kakao nibs/hackade nötter eller frön (går att utesluta)
50g mörk choklad (om man vill)

Blanda de torra ingredienserna först och rör sedan ner jordnötssmör, kokosfett och mandelsmör. Blanda runt!
Tillsätt sedan 1-2 msk vatten, tills du får en bra konsistens på smeten.
När du har blandat allting väl och fått en bra konsistens på din smet är det dags att forma dina bars. Jag brukar få ut 6 stycken utav min smet, ca 10cm långa. Forma smeten till 6 stycken avlånga bars eller varför inte bollar? Proteinbollar?
Lägg dom på en tallrik med bakplåtspapper under. Platta till dom lite grann. Strö över lite kakaonibs, hackade nötter eller frön och tryck ner de lite granna i baren så att de fastnar ordentligt.
Ställ in dina bars i kylen i ca 30 minuter.
Sedan är det dags att smälta den mörka chokladen för att sedan ringla över eller doppa dina barer i den. Ställ in i kylen igen och låt stelna! Psst, vill man skippa den mörka chokladen går det förstås bra men smaka då på smeten ifall du vill söta den lite med något annat. Tex lite ekologisk honung eller om du använder ett proteinpulver med sötningsmedel i. 

Barerna håller ca 1 – 2 veckor i kylskåpet.
Kör hårt! 🙂