Otroligt god paj som självklart går att fylla med lite vad man vill. Jag hade spenat, fetaost och skinka i mina pajer idag och dom blev uppskattade av precis alla. Då skall det tilläggas att det bara är jag och min sambo som äter lchf. Så det kändes riktigt kul! Pajskalet blir riktigt bra 🙂

Pajskal:
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 krm salt
40 g smör
1 ägg

Fyllning:
350g spenat
200g fetaost
200 strimlad skinka/salami
3 ägg
1 ask cocktailtomater
ca 2 dl riven ost
”En skvätt grädde” knappt 1 dl
Salt och vitpeppar

Börja med pajskalet!
Blanda alla de torra ingredienserna och knåda sedan ner rumstempererat smör. Tillsätt ev lite vatten och blanda väl.
Tryck ut degen, ganska tunt i en pajform alt springform, upp till ca 3 cm på kanten. Stick några hål i botten med hjälp av en gaffel och ställ sedan in formen i kylen för att vila i 30 minuter. Den håller formen bättre då!
Under tiden kan du blanda ihop fyllningen. Jag kläcker då äggen i en stor skål. Häller på en skvätt grädde, salt, peppar och vispar ihop lite snabbt. Tillsätter spenaten som jag tinat i micron (obs, glöm inte att hälla av överflödigt vatten!), den strimlade skinkan samt smulad fetaost. Blanda runt!
Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda det kylda pajskalet i 8-10 minuter. Ta ut formen och häll i fyllningen, toppa med cocktailtomater och riven ost.
Grädda i mitten av ugnen, fortfarande i 200 grader, i ca 30 minuter.
Servera gärna en god sallad till!
Smaklig måltid 🙂


Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: