Linas mandelgröt – LCHF

Jag hade helt glömt bort hur otroligt gott det är med mandelgröt, min mandelgröt. Jag provade det första gången i våras och använde mig då av ett recept ur expressens bilaga, Allt om LCHF.
Har sedan dess provat mig fram och gjort en hel del ändringar. Bland annat dragit ner på kolhydraterna genom att ändra ingredienser.
Både jag och min sambo tycker den här är riktigt god och vi åt den imorse tillsammans med en klick smör och kanel. Mums! Den påminner om mannagrynsgröt men med en nötigare smak. Mättar riktigt bra 🙂
Här får ni receptet.

Till en portion gröt behöver du:

20 g smör
3/4 dl mandelmjöl
1 msk kokosnötsmjöl

1 dl grädde (går att byta ut mot kokosmjölk eller mandelmjölk för mejerifritt)
1 dl vatten
ca ½ tsk guarkärnmjöl alt ½ tsk fiberhusk

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna i en skål för sig.
Rör sedan ner ”mjölblandningen” i det smälta smöret och tillsätt grädden. Låt gröten småputtra på svag värme. Rör om då och då.
Häll vattnet i en burk
med lock, tillsätt guarkärnmjöl och skaka om väl. Tillsätt redningen i gröten och rör om ordentligt.
Rör tills du fått den konsistens på gröten som du själv vill ha.

Guarkärnmjöl/guarmjöl är en glutenfri redning med noll kolhydrater, jag använder den bla till den här gröten och såser som behövs redas. Min redning är ekologisk och beställdes på bodystore.com
Jag brukar som sagt äta min gröt tillsammans med en klick smör och kanel. Det smakar ljuvligt! Har även testat att strö över lite sukrin.
20160118_110027.jpg

 

5 reaktioner till “Linas mandelgröt – LCHF”

    1. God morgon!
      Vad roligt. Den är supergod och väldigt mättande.
      Jag tar ungefär en halv tesked och lägger i en burk med lock tillsammans med vattnet och skakar. När jag sedan häller i det i kastrullen och rör runt kan jag ibland tillsätta lite mer om det behövs 🙂

Kommentera